ლიმონს როგორ წესი ცედრისთვის ყინავენ. გალღობილ ლიმონის ცედრას გაცილებით მარტივად იყენებენ საჭმლის მზადების დროს.
როგორ ციტრუსების უმრავლესობაში, ლიმონის ქერქშიც ბევრი ისეთი ნივთიერებებია, რომლებიც ხელს უწყობენ ქოლესტერინის დონის მოწესრიგებას, იმუნური სისტემის გაძლიერებასა და კიბოს პრევენციას. იგი ასევე შეიცავს ანტიბაქტერიულ ნივთიერებებს.
ლიმონის რეგულარული მოხმარება ჩვენს ორგანიზმში დადებითად ისახება. მოდით, ჩამოვთვალოთ მისი უპირატესობები:
- -ამცირებს ინსულტის რისკს;
- -ასუფთავებს თირკმელებსა და ღვიძლს;
- -კიბოს პრევენცია;
- -აძლიერებს იმუნურ სისტემას;
- -ანტიბაქტერიული ეფექტი;
- -ასთმის სიმპტომების შემსუბუქება;
- -დეპრესიის საწინააღმდეგო.
კლევებმა აჩვენეს, რომ ლიმონის ქერქი სასარგებლოა ათი სხვადასხვა სახის კიბოს საწინააღმდეგოდ და შესაძლოა უფრო ეფექტურიც იყოს, ვიდრე ქიმიოთერაპია.
როგორ მოვამზადოთ ლიმონის ყინული
- -გარეცხეთ ლიმონი ცივ წყალში და შემდეგ გაამშრალეთ.
- -ერთი წუთით ჩაყარეთ ვაშლის ძმარში, რათა მოხდეს მათი დეზინფექცია.
- -მოათავსეთ საყინულეში 12 საათით (ღამით)
- -დილით გახეხეთ ყველა გაყინული ლიმონი, მათ შორის კანი და ქერქი.
- -მიღებული მასა მოათავსეთ ყინულის ფორმებში და შედეთ საყინულეში.
- როცა გაგახსენდებათ ლიმონი აუცილებლად გამოიყენეთ მისი ყინულები და ისიამოვნეთ!